Hlavní obsah

Nečekané spojení! OKTAGON se objeví na České televizi

Zdálo se to jako utopie, přesto Ondřej Novotný na tiskové konferenci překvapil. OKTAGON se od podzimu bude objevovat na České televizi. „S obrovskou pýchou a hrdostí oznamujeme, že tato spolupráce počínaje zářím vstoupí v platnost,“ potvrdil hlavní promotér organizace OKTAGON MMA, který následně přiblížil nadcházející spolupráci. Česká televize bude vysílat sestříhané turnaje a další související obsah. Tuzemská organizace tak definitivně opouští televizní stanici O2 TV Sport.

Foto: OKTAGON MMA

Ondřej Novotný (vpravo) s držitelem prozatímního titulu střední váhy Samuelem Krištofičem.

Článek

Dlouho se hledala schůdná cesta, která by uspokojila všechny strany. Organizace OKTAGON MMA na nějakou dobu vymizela z prostoru televizního vysílání. Soustředila se na rozvoj svého vlastního projektu OKTAGON.tv, který se postupně rozšiřuje o vysílání galavečerů dalších partnerských stájí. Nyní ale přišel zlom. Hlavní promotéři obrátili o sto osmdesát stupňů a dohodli se na spolupráci s Českou televizí.

„Je to pro nás naprosto zásadní krok do světa televize veřejné služby. OKTAGON v tuhle chvíli uzavřel dohodu s Českou televizí. Od září se budou naše turnaje objevovat na sportovním programu ČT s několikatýdenním odstupem,“ uvedla hlavní tvář největší domácí organizace.

Vítězný comeback Miloše Petráška. Zlá verze Melouna neměla s Chorvatem slitování.Video: Sport.cz, Oktagon TV

Novotný následně zdůraznil, že pro organizaci samotnou je důležitý odstup ve vysílání, aby nepřišla o zisk z nastaveného modelu. Projekt je koncipován na prodeji takzvaného pay-per-view, což znamená sledování konkrétního pořadu za úplatu.

„Řešení jsme hledali dlouho. Chtěli jsme se dostat k co největšímu počtu fanoušků. Je nám zřejmé, že na trhu není nikdo, kdo byl schopen splnit naše finanční požadavky. Vzali jsme to úplně z druhé strany. Chceme posunout samotný sport mílovými kroky dopředu a největším partnerem, který na trhu může být, je právě Česká televize,“ vysvětlil Novotný.

„Vzniklo to naší houževnatostí. Ale už i Česká televize chápe, že je MMA sport. Bojové sporty u nás mají dlouhou tradici a patří do programu televize veřejné služby. Věříme, že postupem času dostaneme větší prostor,“ dodal na závěr spolumajitel organizace OKTAGON MMA.

Reklama