Hlavní obsah

Brněnský triatlon chce být ve Světovém poháru

BRNO

Ambiciózní cíl mají pořadatelé tradičního triatlonového závodu Ekol Superprestige, který se koná v sobotu na Brněnské přehradě. Za dva roky by se rádi zařadili po bok závodů patřících do světového poháru.

Foto: ČTK/Ivan Babej

Ilustrační foto

Článek

"Jednou z podmínek je, aby byl závod předtím zařazen do "béčkové" série světového poháru nebo byl aspoň v evropské sérii. Příští rok bychom tedy chtěli povýšit domácí soutěž na evropskou úroveň," uvedl ředitel závodu Michal Kočař.

Sobotní závod ve kterém se očekává dominantní postavení borců pořadatelského týmu Ekol Martina Krňávka a Filipa Ospalého by tak měl být posledním ročníkem v němž bude chybět evropská, případně světová špička.

Zajímavostí víkendového závodu bude netradiční pojetí plavecké části, která bude vymezena čtyřmi okruhy. "Důvodem jsou jachtařské závody. Triatlonisté tak budou muset třikrát vyběhnout na břeh a z mola skočit do dalšího plaveckého okruhu. Doufáme, že to bude atraktivní pro diváky," upřesnili pořadatelé.

Přípravy na světový pohár však provázejí i komplikace. "Problémy máme s kvalitou vody v přehradě. Kvůli velkému množství sinic, jež jsou hygienicky závadné, musíme termín závodu posunout do období, kdy přehrada ještě nekvete. Termín, který připadá v úvahu je tedy od 2. poloviny května do 10.června," prozradil největší problém Kočař, sám bývalý vynikající triatlonista.

Velkým oříškem bude také jednání se sponzory, protože podle odhadů Kočaře Světový pohár "spolkne" asi osm milionů korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články