Hlavní obsah

Legendární stolní tenista Waldner přijede na Prague Open

PRAHA

Legendární stolní tenista Jan-Ove Waldner ukáže na sklonku kariéry své umění v Praze. Fanoušci budou mít možnost vidět olympijského vítěze a bývalého mistra světa na turnaji Prague Open 2006, který se uskuteční od 18. do 20. srpna v hale Oáza Praha. Titul bude obhajovat nejlepší český hráč Petr Korbel. Čtyřicetiletý Waldner se v české metropoli ukáže znovu po sedmi letech.

Foto: tabletennis.hobby.ru

Švédský stolní tenista Jan-Ove Waldner.

Článek

"S Waldnerem jsme se dohodli před čtrnácti dny," řekl ČTK za pořadatele Jan Hrnčiřík. O účasti švédského fenoména v Praze se mluvilo už loni, ale nakonec k dohodě nedošlo. "Teď jsme jednali přibližně dva měsíce a bylo to opravdu hodně složité," řekl Hrnčiřík. Organizátorům pomohla až firma Donic, Waldnerův osobní sponzor.

Waldner, hráč celku Fulda v německé lize, je považován za nejúspěšnějšího hráče moderní éry stolního tenisu, neboť v jeho sbírce nechybí žádný titul. Jako první získal všechny důležité triumfy ve dvouhře - na mistrovství světa kraloval v letech 1989 a 1997, vyhrál Světový pohár 1990 a olympijské hry v Barceloně v roce 1992.

Konkurencí pro Waldnera bude především česká jednička Korbel. Ten přiveze do Prahy své spoluhráče z Düsseldorfu - vicemistra světa ze čtyřhry z roku 2005 Christiana Süsse, talent současného stolního tenisu Japonce Juna Mizutaniho, nizozemského matadora Dannyho Heistera a Poláka Bartosze Sucha. Potrápit je budou chtít hráči české reprezentace Tomáš Pavelka, Josef Plachý, Marek Klásek nebo Richard Výborný.

Rozdávat se budou nejvyšší výhry v historii turnaje. Vítěz sedmého ročníku získá 55 tisíc korun, nejlepší žena získá dvacet tisíc.

Reklama

Související témata: