Hlavní obsah

Strach o cyklistickou hvězdu! Po urgentní operaci leží v nemocnici v umělém spánku

Jedenáctinásobná mistryně světa v dráhové cyklistice Kristina Vogelová se vážně zranila při tréninku. Sedmadvacetiletá německá reprezentantka se na betonovém velodromu v Chotěbuzi v plné rychlosti srazila s dalším závodníkem a utrpěla těžké poranění páteře a míchy. V Berlíně se následně podrobila urgentní operaci a lékaři ji udržují v umělém spánku.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Kristina Vogelová se zlatou medailí, kterou získala na loňském MS v Hongkongu v keirinu.

Článek

"Děláme si o Kristinu velké starosti. Vypadá to hodně špatně," uvedl po úterním karambolu v rozhovoru pro místní rozhlasovou stanici reprezentační trenér Detlef Uibel.

Dvojnásobnou olympijskou vítězku nejprve záchranná služba převezla do místní nemocnice, odtud ji letecky přepravila do Berlína, kde se následně v noci podrobila chirurgickému zákroku.

"Operace proběhla dobře. Kristina však i nadále potřebuje intenzivní lékařskou péči a pravděpodobně i další zákroky," uvedl svaz v prohlášení a požádal o respektování soukromí závodnice. "Z úcty ke sportovkyni a její rodině se prosím zdržte dalších otázek. Jakmile budeme mít k dispozici nové informace o jejím zdravotním stavu, budeme média informovat," doplnil.

Pro Vogelovou to není první vážný úraz na kole. V roce 2009 ji při tréninku na silnici srazil minibus a tehdy osmnáctiletá naděje strávila dva dny v kómatu.

Reklama