Hlavní obsah

Kulhavý počtvrté Cape Epic nevyhraje, jeho parťák Gaze odstoupil

Biker Jaroslav Kulhavý nevyhraje počtvrté etapový závod dvojic na horských kolech Cape Epic v Jihoafrické republice. Jeho novozélandský parťák Sam Gaze musel před dnešní třetí etapou kvůli zranění z první etapy vzdát. Trojnásobný vítěz Kulhavý může teoreticky v závodě pokračovat jako samostatný jezdec.

Foto: Michal Červený

Sam Gaze, parťák Jaroslava Kulhavého, na Cape Epic 2019.

Článek

Letošní pátou Kulhavého účast na Cape Epic provází smůla od začátku. Olympijský vítěz z Londýna a stříbrný medailista z Ria měl původně obhajovat loňskou výhru s Howardem Grottsem, ale Američan onemocněl a začátkem března musel start vzdát. Kulhavý si následně našel náhradu Gaze, ten ale hned v pondělí havaroval a po pádu na hlavu přes řidítka utrpěl otřes mozku.

Úterní etapou se Gaze protrápil, s Kulhavým ztratili 28 minut na vítěze a propadli se na celkové 19. místo. Novozélanďan i tak chtěl v maratonském závodu pokračovat, ale lékaři mu start do další etapy nedoporučili.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý, český biker, na Cape Epic 2019.

O parťáka přišel i jiný Čech Matouš Ulman. Nejlépe tak na tom z českých bikerů je osmatřicetiletý vítěz z roku 2014 Kristian Hynek, jenž je s mladým Norem Petterem Fagerhaugem průběžně šestý. Vede německo-brazilská dvojice Manuel Fumic, Herique Avancini.

Reklama

Související témata: