Hlavní obsah

Chtěl sledovat živý přenos z Gira, ale musel trénovat. Froome si na řídítka připevnil tablet a vyrazil do kopců

Britský cyklista Christopher Froome si zpříjemnil své tréninkové dávky na španělském ostrově Tenerife. Loňský vítěz Gira dal letos přednost přípravě před slavným italským závodem. Aby mohl své týmové parťáky v Itálii na dálku sledovat během nabírání formy, nechal si na řídítka nainstalovat tablet.

Foto: Sport.cz

Britský cyklista Christopher Froome si zpestřil trénink sledováním živého přenosu z italského Gira.

Článek

Loni Giro vyhrál. Letos italský závod Grand Tour Angličan z týmu Sky vynechal a aktuálně nabírá formu v kopcích na Kanárských ostrovech, konkrétně na Tenerife. Aby mu však nic ze slavného závodu neuniklo, nechal si od týmových mechaniků na řídítka svého stroje přimontovat tablet.

Zda šlo o jednorázovou záležitost, nebo jestli čtyřnásobný vítěz Tour de France s tabletem brázdí ostrovní asfalty i nadále, se nejspíš nedozvíme. Už v červenci však budou fanoušci cyklistiky blíž odpovědi na to, jestli se Froomovi a jeho týmu sázka na kartu nejslavnějšího závodu vyplatí.

Britský cyklista se totiž letos rozhodl Giro vynechat proto, aby mohl naplno trénovat na Tour de France. "Rozhodnout se, na kterou Grand Tour se soustředit, bylo hodně těžké. Zvlášť když jsem minulý rok Giro vyhrál... Ale mým hlavním cílem pro rok 2019 bude Tour de France, takže bude lepší Giro vynechat," uvedl už v zimě na týmovém webu Froome, a dal tak jasně najevo, že by si rád dojel letos do Paříže pro svůj pátý triumf.

Reklama

Související témata: