Hlavní obsah

Speciální jednotka v akci! Slavná Tour se potýká s vulgaritami

Paříž/Praha

Slavná Tour de France se pomalu ale jistě blíží do svého finiše. Šampaňské si během poslední etapy s radostí nedají jen cyklisté v pelotonu, ale také dva pracovníci, kteří mají po dobu závodu specifický úkol: starají se o to, aby televizní kamery nezachytily na silnici malůvku, která tam nemá co dělat. Na vozovce v horských úsecích nejčastěji přetírají obrázky pánského přirození.

Speciální tým přemalovává na Tour vulgární symboly.Video: sntv

 
Článek

Ještě před tím, než slunce vyjde nad kopce francouzských hor, nasedají do dodávky dva nenápadní chlápci. Ke své práci potřebují hlavně sadu válečků a kyblíky bílé barvy. Jejich úkol je jednoduchý. Projet trať, kterou ten den povede etapa slavného cyklistického závodu, a odstranit všechno, co by mezi televizními diváky Tour mohlo vyvolat pohoršení.

„Hele támhle, genitálie," vykřikne Patrik, jeden z dua zakrývačů. „Tady stačí přimalovat kruh a oči. Zkus támhle namalovat nohy," udává pokyny svému mladšímu parťákovi. „No a teď tu máme něco, co vypadá jako sova. Udělali jsme tomu dvě nohy a veřejnost teď nepozná, co tam bylo dřív. Takže jsme z toho udělali malou sovičku," komentuje přetvořený obrazec Patrik.

„A tady máme další, to už je čtvrtý obrázek během pěti kilometrů," poodkrývá pracovník skutečnost, že mají během ranní šichty napilno. Pořadatelé zamalovávají nevhodné symboly již od roku 2016. Kolem vulgarit v televizních záběrech se tehdy strhl vcelku humbuk a nelíbily se hlavně sponzorům Tour.

Reklama

Související témata: