Hlavní obsah

Ve spárech psychopata! Hvězdná sportovkyně hodiny bojovala o život

Noční můra ožila, scénář jako z hororu! Hodiny hrůzy, ponížení, bolesti a obav o holý život prožila známá profesionální cyklistka a triatlonistka Nathalie Birliová. Psychicky narušený muž mladou Rakušanku při cyklistickém tréninku nejprve vozem srazil, pak zbil, svázal a unesl do svého domu, kde jí vyhrožoval zabitím, píše na svém serveru deník Österreich.

Foto: Sport.cz

Rakouská cyklistka a triatlonistka Nathalie Birliová má za sebou otřesný zážitek.

Článek

Horor pro sedmadvacetiletou závodnici, která se po porodu znovu vrací na sportovní dráhu, začal v úterních odpoledních hodinách, kdy kolem 16:30 vyrazila na cyklistický trénink v okolí svého domu ve Štýrsku. Když se však dlouho nevracela, zalarmoval její partner kolem 21:00 policii, která ihned rozjela rozsáhlou pátrací akci.

Mezitím Birliová prožívala chvíle nepopsatelného martyria. Únosce jí ve svém domě mával před očima nožem a hrozil zabitím. „Nutil mne pít alkohol a vyhrožoval, že mě utopí. Ve vaně," řekla později Birliová vyšetřovatelům.

Nakonec svého trýznitele přesvědčila, aby jí uvolnil pouta a podařilo se jí uniknout. Policie sídlo lokalizovala pomocí computeru na závodním bicyklu triatlonistky a speciální jednotka vtrhla zhruba tři hodiny po půlnoci do domu. Třiatřicetiletý násilník byl zatčen, motiv jeho činu zatím není znám. „Je duševně nemocný," řekl novinářům policejní vyšetřovatel.

Vedle psychického šoku vyvázla Birliová z otřesné události se zlomenou rukou a zraněním hlavy a byla převezena do nemocnice ve Štýrském Hradci. Na svém Facebooku následně vyjádřila poděkování všem, kteří ji hledali. „Celé to bylo jako ve špatném filmu," napsala ve svém příspěvku.

Reklama

Související témata: