Hlavní obsah

Froome je v rehabilitaci napřed, pochvaluje si šéf týmu Ineos

Další skvělou zprávou pro tým Ineos je vedle nedělního triumfu Egana Bernala na Tour de France lepšící se zdravotní stav čtyřnásobného šampiona Tour Chrise Froomea. Šéf stáje Dave Brailsford uvedl, že slavný britský cyklista je po vážném červnovém zranění v rehabilitaci napřed oproti plánu.

Foto: Sport.cz

Slavný britský cyklista Chris Froome se zotavuje po těžkém zranění.

Článek

Poté, co loni zvítězil jeho týmový kolega Geraint Thomas, vyhlásil letos Froome útok na pátý triumf na Tour. Čtyři týdny před startem 106. ročníku měl ale při projíždění trasy časovky přípravného závodu Critérium du Dauphiné ve vysoké rychlosti pád, při němž si zlomil stehenní kost, hrudní kost, krční obratel, loket a žebra.

Minulý týden rodák z Nairobi zveřejnil video, na němž doma zdravou nohou šlape na kole. Podle Brailsforda tak Froomeova rehabilitace probíhá lépe, než se očekávalo.

"Je hodně napřed oproti tomu, v co doufal. Pustil se do toho jako typický Chris Froome. Snad ho příští rok uvidíme zpátky na Tour de France," řekl BBC Brailsford po další mimořádně úspěšné Tour svého týmu, jenž díky Bernalovi ovládl sedmý z posledních osmi ročníků nejslavnějšího světového závodu. Loňský šampion Thomas navíc skončil druhý.

Sám Froome v neděli na Twitteru svému mladému kolumbijskému kolegovi pogratuloval a připil mu šampaňským.

Reklama

Související témata: