Hlavní obsah

Italský olympijský výbor požaduje pro Bassa trest na 21 měsíců

ŘÍM

Italský olympijský výbor požaduje pro cyklistu Ivana Bassa trest zastavení činnosti na 21 měsíců. Stále ještě úřadující vítěz Gira d'Italia se loni zapletl do dopingového skandálu kolem španělského lékaře Eufemiana Fuentese. Národní olympijský výbor nyní Bassův případ předá Italskému cyklistickému svazu, jenž podle agentury Reuters trest s největší pravděpodobností potvrdí.

Foto: ČTK/AP

Ivan Basso

Článek

Devětadvacetiletý Basso má v současné době zastavenou činnost a navíc je bez angažmá, neboť ukončil po půl roce své působení v týmu Discovery Channel. Vyšetřovatelům se k účasti na dopingovém skandálu přiznal s tím, že se na loňské Tour de France chystal podvádět. Popřel však, že by skutečně dopoval.

Italský olympijský výbor v pátečním prohlášení uvedl, že požaduje trest o tři měsíce nižší než obvyklé dva roky vzhledem k tomu, že se v případě Bassa jedná o první provinění. Italská média nicméně spekulují, že k mírnější suspendaci mohla vést i částečná cyklistova ochota spolupracovat s vyšetřovateli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.