Hlavní obsah

Froome se po vážné nehodě vrátí koncem října v Japonsku

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome se pouhé čtyři a půl měsíce po hrůzné nehodě, při níž utrpěl mnohačetné zlomeniny, vrátí do pelotonu. Britský cyklista se po boku dalších hvězd zúčastní 27. října kritéria v japonské Saitamě, o čemž začal uvažovat už zhruba před dvěma týdny.

Foto: Sport.cz

Slavný britský cyklista Chris Froome chystá brzy návrat do pelotonu.

Článek

Závod v Saitamě pořádá společnost ASO, jež organizuje například Tour de France či Vueltu. Dnes oznámila, že ve městě patřícím do tokijské aglomerace budou vedle Froomea závodit například i jeho kolega z týmu Ineos a letošní vítěz Tour Egan Bernal z Kolumbie, francouzský vrchař Romain Bardet či loňský světový šampion Alejandro Valverde ze Španělska.

Mezi účastníky by měl být i český cyklista Jan Hirt v jednom z posledních závodů za tým Astana před ohlášeným přestupem do CCC.

Froome se zotavuje ze zlomenin stehenní a hrudní kosti, krčního obratle, loktu a žebra. V polovině června v přípravě na Tour, kterou chtěl letos vyhrát popáté během sedmi let, narazil při sjezdu ve vysoké rychlosti do zdi při projíždění trasy časovky na Critériu du Dauphiné. Původně se očekávalo, že bude závodit až příští rok, ale vzhledem k rychlé rehabilitaci bude rodák z Nairobi slavit comeback ještě letos.

Reklama

Související témata: