Hlavní obsah

Nezničitelný Belgičan! Aerts půjde do závodu i se čtyřmi zlomenými žebry

Praha

Belgický cyklokrosař Toon Aerts si v nedělním závodu Světového poháru v Namuru, v němž obsadil druhé místo, zlomil čtyři žebra. Přesto hodlá bronzový medailista z letošního mistrovství světa startovat ve čtvrtek na domácí půdě Heusden-Zolderu, kde bude hájit průběžné vedení v seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Toon Aerts si v nedělním závodu Světového poháru v Namuru zlomil čtyři žebra

Článek

Šestadvacetiletý Aerts dojel na nesmírně náročné a rozbahněné trati v Namuru druhý po dlouho vyrovnaném souboji s nizozemským fenoménem Mathieu van der Poelem. V závěrečném kole měl Belgičan ve sjezdu těžký pád, při němž se uhodil levou stranou trupu do tyčky ohrazující trať.

Původně bylo Aertsovi diagnostikováno jedno zlomené žebro, po úterním důkladnějším vyšetření byla odhalena zlomená žebra čtyři. Letošní mistr Belgie nicméně dnes absolvoval cvičnou jízdu a od lékařů dostal zelenou ke čtvrtečnímu startu. "Závod z Zolderu neznamená pro jeho žebra větší riziko," uvedl Aertsův tým Telenet Baloise Lions.

Aerts se díky nedělnímu druhému místu dostal do čela průběžného pořadí SP před krajana Eliho Iserbyta, jenž namurský závod v extrémních podmínkách nedokončil. Do konce seriálu zbývají tři závody.

Reklama