Hlavní obsah

Vicemistr světa rozváží lékařům a zdravotním sestrám po Praze polévky na kole

Praha

Nesedí doma a nelelkuje. Vicemistr světa v maratonu na horských kolech Kristián Hynek by za normálních okolností velmi pravděpodobně v nynější době trénoval na závody. Jenže epidemie koronaviru všechny sportovní akce zastavila. Borec pyšnící se triumfem z Cape Epic a majitel týmu Future Northwave Cycling však nezahálí. Rozhodl se pomáhat v sedle kola. Od úterý totiž rozváží polévky zaměstnancům odběrových míst.

Foto: archiv Future Northwave Cycling

Kristián Hynek rozváží v době epidemie koronaviru polévky lékařům a zdravotním sestrám.

Článek

„Jde o dobročinný projekt. Servis pro lékaře a zdravotní sestry. Snažím se aktivovat i další cyklisty. Jde o pomoc zdravotníkům, ale prospívám vlastně i sám sobě. Zdravý životní styl a pohyb je dobrý na posílení imunity," vysvětluje Kristián Hynek. V jeho snaze už jej podpořili i další cyklisté.

„Nemůžeme pomoci všem, ale rozhodli jsme se, že denně dodáme porci naší teplé polévky těm, kteří pracují obětavě, neúnavně a na rizikovém místě. Děkujeme Kristiánovi a českým cyklistům, že v době nezávodění nabídli svou energii ve prospěch lidí, kteří nemají sílu ani čas chodit si pro jídlo či nápoje k prodejním okénkům," komentoval spolupráci s vicemistrem světa Pavel Cón, zástupce společnost Bageterie Boulevard.

Reklama

Související témata: