Hlavní obsah

Elitní tým CCC propustil většinu zaměstnanců a cyklistům snížil platy

Praha

Elitní tým CCC, za který jezdí i čeští cyklisté Jan Hirt a Josef Černý, musel kvůli ekonomické situaci způsobené koronavirovou krizí podniknout drastická úsporná opatření. Většina zaměstnanců worldtourové stáje bude dočasně propuštěna a cyklisté budou mít výrazně snížené platy.

Foto: Profimedia.cz

Tým CCC snížil svým cyklistům platy

Článek

Tým se dostal do složité situace vzhledem k tomu, že byla zrušena většina závodů v dosavadního průběhu sezony, jež je přerušena minimálně do 1. června. Velké finanční problémy má také titulární sponzor týmu, polský obuvnický gigant CCC, kterému v době krize klesly příjmy.

"Ekonomické dopady koronavirové pandemie mají drastický efekt na obchodní činnost našeho titulární sponzora CCC a stejně jako další profesionální týmy nyní čelíme nedostatku finančního toku kvůli neočekávaným škrtům od našich sponzorů," uvedl prezident týmu Jim Ochowicz.

"Doufáme, že až se začne znovu závodit, budeme moci co nejvíce pomocného personálu znovu zaměstnat a přehodnotit náš rozpočet," dodal osmašedesátiletý Američan, jenž je zároveň spolumajitelem týmu.

Van Avermaet snížení platu očekával

Na snížení platu už byla připravena největší hvězda CCC, úřadující olympijský vítěz v silničním závodě Greg Van Avermaet. Ve čtvrtečním videorozhovoru s novináři belgický cyklista přiznal, že si je ekonomických problémů týmu dobře vědom.

"Myslím, že to je v téhle době normální. Neodvádím svou práci na sto procent, protože nemůžu závodit. Měli bychom být loajální ke svým sponzorům a stát v krizi za nimi. Pak z toho snad vyjdeme silní. Nejdůležitější pro mě je, aby, až tahle situace pomine, neměli problémy s tím ve sponzoringu pokračovat," řekl Van Avermaet.

Reklama