Hlavní obsah

Legendární Kittel má jasno: Nevidím šanci, aby se Tour de France odjela tohle léto

Bývalý silniční cyklista a vyhlášený spurtér Němec Marcel Kittel nesdílí optimismus těch, kteří natěšeně vyhlíží Tour de France, jejíž 107. ročník byl minulý týden odložen o dva měsíce. Jednatřicetiletý vítěz 14 etap na "Staré dámě" pochybuje, že bude možné nejslavnější cyklistický závod světa na podzim odjet.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Jaký bude osud letošní Tour de France? (archivní foto)

Článek

Kittel, do jehož sbírky úspěchů patří i čtyři etapové vavříny na Giru d'Italia a jeden na Vueltě, pomáhal loni na Tour německé televizi a nedlouho poté oficiálně oznámil konec kariéry. Přestože byl start prestižního klání odsunut až na 29. srpna, má o letošním ročníku jasno.

"Byl bych rád, kdyby se Tour jela, ale jen za příznivých podmínek. Vše záleží na situaci. Možná politici a experti rozhodnou, že se může Tour odjet a půjde to zařídit bezpečně. Ale z mého pohledu není šance, jak ten závod na podzim zajistit. Spousta dalších velkých událostí byla zrušena a nikdo neví, co se bude dít během příštích šesti měsíců. Můžeme jen sedět a čekat, jak se vše vyvine," uvedl Kittel pro server omnisport.tv.

Rozhodnutí o novém náhradím termínu Tour i přes přetrvávající nejistotu kritizovat nechtěl. "Bylo rozumné vzít si nějaký čas na nejlepší vyřešení celé situace. Je třeba ale brát v potaz, že nové datum je cokoliv, jen ne jistota. A to právě s ohledem na pandemii koronaviru," prohlásil Kittel.

"Já sám jsem skeptický. Myslím, že s ohledem na všechny okolnosti je opravdu velmi obtížné pořádat akci takového rozsahu. I s ohledem na všechna preventivní opatření, která by bylo třeba udělat," uvedl Kittel.

Reklama