Hlavní obsah

Evenepoel vyjel padesátkrát Muur van Geraardsbergen

Belgický cyklista Remco Evenepoel má za sebou další výzvu, kterou si rozhodl zpestřit závodní pauzu během pandemie koronaviru. V pondělí padesátkrát během jediného dne pokořil Muur van Geraardsbergen, stoupání po dlažebních kostkách, které se jezdí v rámci slavné klasiky Kolem Flander.

Foto: Profimedia.cz

Belgický cyklista Remco Evenepoel má za sebou další výzvu, kterou si rozhodl zpestřit závodní pauzu během pandemie koronaviru.

Článek

Dvacetiletý talent nejprve v neděli ujel 256 kilometrů, což odpovídá délce odloženého závodu Lutych-Bastogne-Lutych. Ten se měl jet původně právě v neděli a mohl být prvním podnikem z ardenských klasik v jeho kariéře.

Místo dne odpočinku následoval v pondělí jeden z úkolů, které posílají mladému Belgičanovi fanoušci: vydat se na slavný kopec. Jenže Evenepoel si tuto výzvu výrazně ztížil. Původní zadání totiž znělo, že má Muur vyjet pouze desetkrát. Ve snaze omezit shlukování lidí, kteří by mohli toužit jeho pokusu přihlížet, to nakonec tajně zvládl hned padesátkrát.

Podle údajů tachometru z jeho kola na to potřeboval přes osm hodin a najel téměř 217 kilometrů. "Hotovo! Tohle ale bylo vážně těžké," ulevil si Evenepoel. Podle belgického webu HLN.be musel při plnění výzvy překonat 5145 výškových metrů.

Dost možná tak už zkoušel své možnosti pro jednu z dalších výzev, podle níž se má buď doma na trenažéru, nebo někde v Belgii pokusit o "Everesting". Při něm jde o nastoupání 8848 výškových metrů, což odpovídá výšce nejvyšší hory světa Mt. Everestu, a to opakovaným výjezdem jediného kopce během 24 hodin.

Týmový parťák Zdeňka Štybara ze stáje Deceuninck-QuickStep nadále naplno využívá možnosti, že v Belgii je dovoleno - na rozdíl třeba od Španělska, Itálie či Francie - trénovat během pandemie venku. Jeho první výzvou byla vyjížďka o délce 300 kilometrů. Zvládl ji za devět hodin a 41 minut, jeho průměrná rychlost byla přes 31 kilometrů za hodinu.

Reklama