Hlavní obsah

Contador chce mít naprostou jistotu, že bude týmová jednička

MADRID

Čerstvý vítěz Vuelty Alberto Contador požaduje od šéfů své stáje absolutní ujištění, že bude i nadále týmovou jedničkou. Kazašský tým Astana totiž angažoval sedminásobného vítěze Tour de France Lance Armstronga, který by mohl pozici pětadvacetiletého Španěla oslabit.

Článek

Již před tímto krokem Contador pohrozil, že by mohl z úspěšné stáje odejít. "Tým mi dal nyní záruky, že budu lídrem, ale já požadují největší možné záruky," nechal se slyšet vítěz všech tří největších etapových závodů. "Musím se přesvědčit, jak se to vše vyvine. Když nebudu spokojen, odejdu," pohrozil Contador.

Armstrong na začátku září oznámil návrat k profesionální cyklistice. Ve středu potom oficiálně oznámil, že bude jezdit v dresu Astany. Té šéfuje jeho dlouholetý přítel Johan Bruyneel.

"Všichni vědí, jaká je Armstrong osobnost a že vše řídí. V žádném případě nechci, aby byla jeho příchodem zbrzděna moje kariéra. Musím vědět, jaké má přesně plány a zda s ním Bruyneel počítá pro Tour," dodal nejúspěšnější jezdec současnosti.

Reklama

Související témata: