Hlavní obsah

Dopingový hříšník Vinokurov se vrátí k cyklistice

BRUSEL

Kazašský cyklista Alexandr Vinokurov plánuje po vypršení ročního trestu za doping návrat do profesionálního pelotónu. Pětatřicetiletý jezdec to má v neděli oznámit v rozhovoru pro belgickou televizi Sporza, která v sobotu z natočeného interview uveřejnila ukázky.

Článek

Vinokurov měl na loňské Tour de France pozitivní dopingový test, a i když vyvázl jen s polovičním trestem oproti očekávanému dvouletému, ukončil kariéru.

Start na Tour podle webu Sporzy při návratu neplánuje. "Mým primárním cílem bude Giro d'Italia," uvedl vítěz Vuelty z roku 2006.

Vinokurov se hodlá vrátit do pelotónu ve stáji Astana, jejíž byl ještě loni největší hvězdou. "Myslím si, že mám své místo v Astaně, kterou jsem pomáhal založit po rozpuštění Liberty Seguros," připomněl události z konce roku 2006.

Šéf stáje Bruyneel o comebacku nic neví

Švýcarský tým sponzorovaný kazašským kapitálem má v současné době v sestavě vítěze tří velkých Tour Alberta Contadora a dalšího slavného navrátilce Lance Armstronga. Šéf stáje Johan Bruyneel řekl nizozemskému deníku De Telegraaf, že o comebacku Vinokurova nic neví.

Rodák z Petropavlovsku patří k nejúspěšnějším cyklistům poslední dekády. Vedle triumfu na Vueltě má ve sbírce vítězství na závodě Amstel Gold Race, dvakrát triumfoval na Paříž-Nice a vyhrál tři etapy na Tour de France. Na olympijských hrách v Sydney 2000 získal stříbro, má také dva bronzy z mistrovství světa.

Reklama