Hlavní obsah

Hvězdný Belgičan Van Avermaet: Jak dostaneme zelenou, budeme připravení závodit

Praha

Hvězdný belgický cyklista Greg Van Avermaet nepochybuje, že závodníci budou nachystaní na boje o vavříny, jakmile bude po dlouhé pauze vynucené pandemií koronaviru opravdu možné závodit. Stále úřadující olympijský šampion ze silničního závodu s hromadným startem je nadšený z nově sestaveného kalendáře, přestože ho mrzí kolize některých závodů.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdný belgický cyklista Greg Van Avermaet

Článek

Brzy pětatřicetiletý Van Avermaet přijal úterní zveřejnění kalendáře Mezinárodní cyklistické unie s povděkem a nadějí, že jde o další krůček ze současné nejistoty směrem k normálnímu stavu.

"Jsem šťastný, že mám něco, co mě v nadcházejících měsících motivuje. Vím, že jakmile dostaneme zelenou, budeme všichni připravení závodit," uvedl ostřílený Belgičan pro web svého týmu CCC, jeho barvy hájí vedle dalších také čeští profesionálové Jan Hirt a Josef Černý.

Počítá s tím, že obnovenou sezonu začne hned zkraje 1. srpna úvodním worldtourovým závodem Strade Bianche, kde skončil v minulosti dvakrát druhý. "Nový kalendář se mi vážně zamlouvá. Je to náročné, ale myslím, že pro jezdce, jako jsem já, je ten program vcelku jasný. A začne na Strade Bianche," konstatoval Van Avermaet.

Závody se překrývají a to je škoda

"Pokud patříte mezi jezdce na celkové pořadí, patrně budete muset udělat více větších rozhodnutí. Je určitě škoda, že některé zásadní závody se překrývají. Když budu na Tour de France, nebudu moct jet zároveň podniky v Kanadě, ale nijak si nestěžuju," konstatoval Van Avermaet.

"Tato sezona je bezprecedentní a myslím, že všechny zúčastněné strany odvedly dobrou práci, aby vytvořily pokud možno vyvážený závodní kalendář. Teď už musíme jen čekat a věřit, že se situace s pandemií zlepší, budeme moct závodit a také bude možné z jednoho závodu na další vůbec cestovat," doplnil Van Avermaet.

Reklama