Hlavní obsah

Cyklokrosařka Havlíková skončila i v Táboře třetí v SP

TÁBOR

Česká cyklokrosařka Pavla Havlíková vystoupila i v druhém závodu letošního seriálu Světového poháru na stupně vítězů. Na domácí trati v Táboře zopakovala svůj úspěch z minulého týdne, kdy v belgickém Kalmthoutu rovněž dojela na třetím místě. Prvenství v neděli vybojovala německá závodnice Hanka Kupfernagelová, druhá skončila Maryline Salvetatová z Francie.

Článek

Pětatřicet žen v Táboře absolvovalo pět okruhů dlouhých 3200 metrů. Hned po startu se vpředu usadily favoritky Kupfernagelová, Nizozemka Daphny van den Brandová, trojice francouzských krosařek a Havlíková. Cílem druhého okruhu již ale v čele projela osamoceně Kupfernagelová, za ní bylo s nevelkým odstupem trio Havlíková, Van den Brandová a Salvetatová.

V třetím kole se od svých soupeřek odpoutala Salvetatová a dojela si bez větších potíží pro druhé místo. Havlíková tak o stupně vítězů bojovala s nizozemskou cyklokrosařkou, vítězkou z Kalmthouthu. Ta však v závěru předposledního kola spadla a česká závodnice její chyby dokonale využila: získala náskok a znovu v SP obsadila třetí pozici.

"Jsem spokojená, podařilo se mi obhájit třetí místo z minulého týdne, navíc před domácími diváky. Kupfernagelová byla nejlepší, druhé místo bylo otevřené, ale udělala jsem plno chyb, takže Salvetatová to měla ulehčené," řekla Havlíková. "Pak jsem se soustředila na boj o třetí místo, a když Van den Brandová spadla, tak jsem za to vzala, jak to šlo," dodala.

SP v cyklokrosu:
1. Kupfernagelová (Něm.) 39:48, 2. Salvetatová (Fr.) -20, 3. Havlíková (ČR) -35, 4. Van Passenová -44, 5. Van den Brandová (obě Niz.) -45, 6. Ferrierová-Bruneauová (Fr.) -46, ...16. Kyptová -2:31, 19. Škarnitzlová (obě ČR) -3:35.
Průběžné pořadí SP: 1. Kupfernagelová 110, 2. Van Den Brandová 95, 3. Havlíková 90, ...16. Kyptová 25, 24. Škarnitzlová 12.

Reklama

Související témata: