Hlavní obsah

Kreuziger poprvé vyhrál žebříček Top Ten časopisu Peloton

BRNO

Silniční cyklista Roman Kreuziger z italské profesionální stáje Liquigas se stal podle očekávání vítězem žebříčku Top Ten časopisu Pelotonu. Po roční přestávce dnes byli nejlepší jezdci v jednotlivých cyklistických odvětvích slavnostně oceněni v rámci veletrhu Sport Life na brněnském výstavišti.

Článek

O Kreuzigerově vítězství se nepochybovalo. Dvaadvacetiletý talent se v letošním roce blýskl vítězstvím v závodu ProTour Kolem Švýcarska, na silnicích Kolem Romandie skončil druhý a při svém premiérovém startu na Tour de France obsadil 13. místo, což je historicky nejlepší výsledek českého cyklisty na "Staré dámě."

Mezi ženami vystřídala na pomyslném trůnu několikanásobnou vítězku Ladu Kozlíkovou její oddílová spolujezdkyně z Dukly Praha Jarmila Machačová. V cross country bikerů dominovali oba čeští olympionici Jaroslav Kulhavý a Tereza Huříková. Nejlepšími maratonci na horských kolech se stali Ivan Rybařík a Barbora Radová.

Kuriózní situace nastala mezi ženami v kategorii sjezd a fourcross, kde Jana Horáková a Romana Labounková získaly shodný počet bodů a o prvenství se musely podělit. Mužským vítězem se stal Kamil Tatarkovič. Mezi cyklokrosaři získal první místo vicemistr světa Zdeněk Štybar.

Reklama