Hlavní obsah

Cyklista Armstrong potvrdil, že příští rok pojede Tour de France

TENERIFE

Americký cyklista Lance Armstrong potvrdil, že příští rok pojede Tour de France. Sedminásobný vítěz slavného závodu, který se v září vrátil k profesionální cyklistice, se tak poprvé v kariéře zúčastní v jedné sezóně Tour i Gira d'Italia.

Článek

"Jsem připraven jet pro lídra," citovala agentura AP sedmatřicetiletého Armstronga, který účast na Tour zvažoval mimo jiné kvůli obavám o svou bezpečnost. "Rozhodně mi to nezabrání v mojí práci. Ani v mém poslání," připomněl, že k cyklistice se vrátil, aby upozornil na boj s rakovinou.

Sedmatřicetiletý Armstrong sice vyhrál Tour sedmkrát, příští rok by ale kvůli nabité sestavě stáje Astana nemusel být lídrem. V kazašském týmu totiž mimo jiné závodí vítěz letošního Gira, Vuelty a loňské Tour Alberto Contador. "Všichni se řídíme zákonem, že cyklistika je týmový sport, přestože bychom chtěli vyhrát všichni," dodal Armstrong.

Americký jezdec momentálně trénuje na Kanárských ostrovech s Astanou. Prvním závodem po návratu k profesionální cyklistice pak má být Tour Down Under v Austrálii, která startuje 20. ledna.

Reklama