Hlavní obsah

UCI chce zvýšit cyklistovi Vinokurovovi trest za doping

LAUSANNE

Mezinárodní cyklistická unie UCI se odvolala k arbitrážnímu soudu CAS proti trestu za doping pro Alexandra Vinokurova. Kazašskému cyklistovi chce prodloužit původní distanc, který mu vyprší na jaře, z jednoho roku na dva.

Článek

Vinokurov byl loni při Tour de France pozitivně testován na krevní doping a kazašský svaz mu udělil roční zákaz startu místo obvyklého dvouletého. UCI se tehdy proti kratší suspendaci neodvolala, protože kapitán týmu Astana stejně ohlásil konec kariéry. Pětatřicetiletý Vinokurov ale v říjnu oznámil, že na jaře se vrátí k cyklistice, a unie proto nyní požaduje vyšší trest.

CAS podle agentury AP zatím neurčil datum slyšení. Pokud by kazašskému jezdci přidal k trestu rok navíc, mohl by Vinokurov závodit až koncem června.

Vinokurov by se mohl k cyklistice vrátit v barvách své bývalé stáje Astana, která o něj projevila zájem. Kazach by tak rozšířil hvězdnou sestavu týmu, kde působí Španěl Alberto Contador, jenž během půldruhého roku vyhrál všechny tři "Grand Tours", a nově také sedminásobný vítěz Tour de France Američan Lance Armstrong.

Reklama