Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar vyhrál druhý závod po sobě

LOENHOUT

Skvělou formu v závěru roku potvrdil český cyklokrosař Zdeněk Štybar, který vybojoval druhé vítězství během tří dnů. V belgickém Loenhoutu v pondělí vyhrál další závod seriálu Gazet van Antwerpen Trofee a navázal na nedělní triumf v Superprestige v Diegemu. Vicemistr světa porazil těsně belgickou hvězdu Svena Nijse, třetí skončil další český jezdec Radomír Šimůnek.

Článek

"Jsem rád, že jsem přidal druhé vítězství v sezoně, navíc v závodě, kde se sešli prakticky všichni nejlepší," řekl Štybar. "Dnes jsem věřil v úspěch. Jezdilo to dost dlouho pohromadě, rozhodlo se v posledním kole, které jsem odjel v čele. Ve spurtu jsem byl až moc odvážný a vypadalo to, že mě Nijs předjede, ale naštěstí jsem těsně první místo uhájil," uvedl třiadvacetiletý cyklokrosař.

V závodu žen měla smůlu česká reprezentantka Pavla Havlíková. Dlouho jezdila na druhém místě, ale pád v závěru ji odsunul až na desátou pozici. Zvítězila Nizozemka Daphny Van Den Brandová.

Cyklokros:
Muži: 1. Štybar (ČR) 1:01:07, 2. Nijs (Belg.) stejný čas, 3. Šimůnek (ČR), 4. Wellens oba -2, 5. Vervecken (oba Belg.) -12, 6. Al (Niz.) -17.
Ženy: 1. Van Den Brandová (Niz.), 2. Comptonová (USA), 3. Vosová (Niz.), ...10. Havlíková (ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články