Hlavní obsah

Armstrong se ve druhé etapě Tour Down Under pokusil o dva úniky

STIRLING

Zatímco v úvodní etapě Tour Down Under skončil Lance Armstrong až v hloubi pelotonu, ve druhé už hrál sedminásobný vítěz Tour de France, který se v Austrálii vrátil po tříleté pauze mezi profesionály, mnohem větší roli. Celou dobu se držel blízko čela závodu a v závěru se v kopcích dvakrát pokusil o únik. Do cíle ve Stirlingu nakonec dojel na 45. místě třináct vteřin za vítězným Allanem Davisem.

Článek

"Cítím se dobře, ale bylo to těžké. Útočit v kopcích nebylo zrovna nejchytřejší," řekl po 145 kilometrů dlouhé etapě Armstrong agentuře AP. "Dlouhé kopce mi nikdy nesvědčily. A když se to rozjelo, byl to festival utrpení," dodal sedmatřicetiletý cyklista.

Armstrong se v závěru etapy z Hahndorfu do Stirlingu dvakrát pokusil o únik, v obou případech ho ale peloton pokaždé dojel. Nejprve mu nevyšel únik spolu s dalšími deseti cyklisty, poté se mu nepodařilo ujet ani ve spolupráci s o 18 let mladším Jackem Bobridgem.

Armstrong si však z neúspěšných útoků nic nedělal. "Být první byla legrace. A jak se říká: Zkusit se má všechno," uvedl.

Po dvou etapách je v čele závodu Davis, Armstrongovi patří se ztrátou 23 vteřin 68. příčka.

Tour Down Under - 2. etapa (145 km):
1. Davis 3:46:25, 2. Brown (oba Austr.) stejný čas, 3. Elmiger (Švýc.), 4. O'Grady (Austr.) oba -2, 5. Hincapie (USA), 6. Gil (Šp.) oba -4, ...45. Armstrong (USA) -13.
Průběžné pořadí:
1. Davis 7:31:42, 2. Greipel (Něm.) -3, 3. Brown -4, 4. O'Grady, 5. Cooke (Austr.), 6. Elmiger všichni -8, 68. Armstrong -23.

Reklama