Hlavní obsah

Armstrong dojel v prologu Kolem Kalifornie desátý

SACRAMENTO

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong obsadil v sobotním prologu na závodu Kolem Kalifornie desáté místo. Při svém druhém podniku v sezóně ztratil na necelých čtyřech kilometrech čtyři sekundy na nejrychlejšího Švýcara Fabiana Cancellaru.

Článek

"To je senzační, protože jsem netrénoval na výsledky jako je tento. Změnili jsme časovkářský posez a tady jsem ho mohl poprvé vyzkoušet. Takže jsem spokojený, navíc tu jsou ohromní diváci, stejně jako v Austrálii," připomněl svůj první lednový závod po svém návratu do cyklistického světa.

V pelotónu se po dvouletém trestu za doping objevil také Floyd Landis, později diskvalifikovaný vítěz Tour z roku 2006. Do prologu nastoupil i přesto, že při čtvrtečním tréninku ošklivě spadl. V cíli byl hodnocen na 90. místě se ztrátou více než dvaceti sekund na Cancellaru.

Devítidenní etapový závod pokračuje v neděli 173 kilometrů dlouhou etapou z Davisu do Santa Rosy.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie:
Prolog (3,9 km): 1. Cancellara (Švýc.) 4:32,90, 2. Leipheimer -1,2, 3. 3. Zabriskie (oba USA) -2,7, 4. Rogers (Austr.) -2,8, 5. Hushovd (Nor.) -3,1, 6. Hincapie -3,4, ...10. Armstrong (oba USA) -4,3.

Reklama

Související témata: