Hlavní obsah

Cyklisté Bláha s Hochmannem vybojovali na MS bronz v bodovačce

PRUSZKÓW

Česká dvojice Jiří Hochmann a Martin Bláha vybojovala na světovém šampionátu v dráhové cyklistice v polském Pruszkówě bronzovou medaili v bodovacím závodě dvojic. Titul v sobotu získali Dánové Michael Mörköv a Alex Rasmussen, druzí skončili Australané Leigh Howard, Cameron Meyer.

Článek

Od počátku si nejaktivněji počínali jezdci Dánska a Belgie, česká dvojice startující na mistrovství světa v tomto složení poprvé vyšla v úvodních šesti bodováních naprázdno. Bláha s Hochmannem udeřili mezi sedmdesátým a osmdesátým okruhem, kdy v sólo úniku dojeli všechny soupeře o celý okruh dlouhý 250 metrů.

V poslední pětině závodu je napodobili reprezentanti Dánska a po nich také australští cyklisté. Obě tyto dvojice dokázaly bodovat i ve spurtech, což znamenalo, že české jezdce odsunuly na bronz. Dánové po loňském bronzu vystoupili na nejvyšší stupeň. Hochmann s Bláhou navázali na bronzovou medaili dvojice Alois Kaňkovský - Petr Lazar, kteří byli třetí předloni v Palmě de Mallorca.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Pruszkówě:
Muži
Bodovací závod dvojic: 1. Mörköv, Rasmussen (Dán) 22 bodů, 2. C. Meyer, Howard (Austr.) 2, 3. Hochmann, Bláha (ČR) 0, 4. De Ketele, Mertens (Belg.) -1 kolo/17, 5. Kluge, Pollach (Něm.) -1 kolo/15, 6. Cavendish, Kenaugh (Brit.) -1 kolo/13.
Ženy:
Omnium: 1. Tomicová (Austr.) 26 bodů, 2. Whittenová (Kan.) 27, 3. Hijgenaarová (Niz.) 27, 4. Frisoniová (It.) 28, 5. Kalitovská (Ukr.) 29, 6. Sereikaiteová (Lit.) 34, ...9. Kozlíková (ČR) 44.

Reklama

Související témata: