Hlavní obsah

Italové požadují pro cyklistu Valverdeho dvouletý trest

ŘÍM

Antidopingová komise Italského olympijského výboru (CONI) požaduje dvouletý trest pro španělského cyklistu Alejandra Valverdeho. Člen týmu Caisse d'Epargne byl zapleten do dopingového skandálu kolem nechvalně známého lékaře Eufemiana Fuentese.

Článek

CONI chce pro Valverdeho trest kvůli vzorkům krve, které známý cyklista odevzdal během části loňské Tour de France na italském území. Podle Italů se odebraná krev shoduje s DNA, kterou obsahovaly balíčky s krví nalezené v roce 2006 při antidopingové operaci Puerto u Fuentese.

Valverde, který loni vyhrál pořadí elitního seriálu ProTour, už vypovídal před komisí CONI v únoru a trval na své nevině. Jeho případ nyní půjde před antidopingový tribunál CONI, jenž bude o případném trestu rozhodovat v květnu.

I když bude Valverde potrestán zákazem startu, jeho distanc se bude podle agentury Reuters s největší pravděpodobností vztahovat jen na území Itálie.

Nyní osmadvacetiletý Valverde patří k elitním členům světového pelotonu. Loni například vyhrál zahajovací etapu Tour de France, minulý týden zase triumfoval ve dvou dílech závodu Kolem Castilly a Leónu.

Reklama

Související témata: