Hlavní obsah

Hirt kvůli zraněnému zápěstí odstoupil z Critéria du Dauphiné

Saint-Christo-en-Jarez/Praha

Jan Hirt odstoupil hned v první etapě ze závodu Critérium du Dauphiné, jenž je tradiční generálkou na Tour de France. Český cyklista se potýká se zraněním zápěstí, které utrpěl při pádu v nedělní závěrečné etapě závodu Tour de l'Ain.

Foto: Sport.cz

Jan Hirt v dresu týmu CCC.

Článek

Hirt minulý týden ve Francii absolvoval první závod po koronavirové pauze a do závěrečné etapy vstupoval v silné konkurenci na desátém místě průběžného pořadí. I vinou pádu si celkově pohoršil na patnáctou pozici, a i když se necítil zdravotně stoprocentně, do Critéria dnes odstartoval.

"Bohužel už během úvodních kilometrů začalo být jasné, že mu zranění nedovolí jet tak, jak by chtěl. Stále ho bolelo zápěstí, což mu dělalo problémy při brzdění, takže jsme v jeho nejlepším zájmu a ve snaze minimalizovat riziko dalšího zranění rozhodli, aby Jan zastavil," uvedl Hirtův tým CCC s tím, že českého vrchaře nyní čeká neupřesněná doba léčení.

Úvodní etapu o délce 218,5 km s cílem do kopce v Saint-Christo-en-Jarez vyhrál Belgičan Wout van Aert a potvrdil skvělou aktuální formu. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu, jenž během minulých dvou víkendů zvítězil v klasikách Strade Bianche a Milán-San Remo, za sebou udržel Jihoafričana Daryla Impeyho a je prvním lídrem závodu. Třetí skončil Kolumbijec Egan Bernal, který bude od 29. srpna obhajovat loňský triumf na Tour.

Jediný zbývající český cyklista po Hirtově odstoupení Roman Kreuziger dojel na 76. místě se ztrátou 2:45 na hlavní skupinu. Závod končí v neděli.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour)
1. etapa (218,5 km):
1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma)5:27:42
2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott)
3. Bernal (Kol./Ineos)
4. Valverde (Šp./Movistar)
5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates)
6. Lucenko (Kaz./Astana)všichni stejný čas
...76. Kreuziger (ČR/NTT)-2:45
Hirt (ČR/CCC nedokončil).
Průběžné pořadí:
1. Van Aert5:27:32
2. Impey-4
3. Bernal-6
4. Valverde
5. Pogačar
6. Lucenkovšichni -10
...76. Kreuziger-2:55

Reklama

Související témata: