Hlavní obsah

Bikeři Hynek se Stoškem obsadili na Swiss Epic třetí místo

Bikeři Kristián Hynek a Martin Stošek skončili třetí v závodu horských kol Swiss Epic. V dnešní závěrečné páté etapě české dvojici nevyšel plánovaný útok na druhou příčku a dojeli na šestém místě, což bylo jejich nejhorší umístění ve Švýcarsku. Čtvrtou dílčí výhru slavili domácí favoriti Nino Schurter s Larsem Forsterem, kteří suverénně vyhráli.

Foto: Červený Michal, ČTK

Bikeři Kristián Hynek a Martin Stošek na trati Swiss Epic.

Článek

"V prvním kopci jsem se necítil stoprocentně a bylo mi jasné, že na žádné útočení to není. Na vrchu prvního kopce jsme měli pětadvacet vteřin zásek, bylo těžké se motivovat k heroickému výkonu," konstatoval Hynek pro ČTK. "Dokončili jsme tak, abychom si tu poslední etapu užili," dodal.

"Jelo se o druhé místo, protože Nino i jeho parťák byli neporazitelní. Měli dokonalou technickou vyspělost a byli fantasticky fyzicky připravení. Neumím si představit, kdo by je na domácím hřišti porazil," uvedl Hynek.

Se Stoškem byli nakonec jediní, kteří dokázali Schurterovi s Fosterem jeden etapový vavřín sebrat. "Jsme moc spokojení. Maximálně. Jediní, kteří dokázali kromě Nina vyhrát etapu. K tomu další dvě pódiová umístění. Takže třikrát na stupních z pěti dnů, nemůžeme být nenažraní," vypočítal.

V konečném pořadí dnes narostla jejich ztráta na vítěze na 16:46 minuty. Za druhými Italy Fabianem Rabensteinerem a Samuelem Porrem zaostali o více než šest minut.

Jan Vastl, který jel ve dvojici s dalším Švýcarem Fabianem Gigerem, uhájil celkové deváté místo. Karla Štěpánová se Švýcarkou Lindou Indergandovou skončily v soutěži žen páté.

Reklama