Hlavní obsah

Cyklista Trentin zamíří po sezoně z týmu CCC do SAE Team Emirates

Abú Zabí

Mistr Evropy z roku 2018 Matteo Trentin je dalším v řadě cyklistů, kteří se chystají po sezoně opustit tým CCC. Jednatřicetiletý Ital se na příští dva roky upsal stáji SAE Team Emirates, jejíž vedení oznámilo spolupráci dnes během prvního volného dne na Tour de France.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Mistr Evropy z roku 2018 Matteo Trentin je dalším v řadě cyklistů, kteří se chystají po sezoně opustit tým CCC.

Článek

Trentin hájil barvy CCC, v němž působí i Jan Hirt a Josef Černý, pouze v této sezoně. Do polského týmu přišel ze stáje Mitchelton-Scott. Celý ročník i složení závodního programu však výrazně poznamenala pandemie koronaviru. Stáj CCC se potýká s velkými problémy a bojuje o přežití, neboť hlavní sponzor již s předstihem avizoval, že po sezoně v cyklistice skončí.

"Jsem velmi šťastný, že se připojím k SAE. Jde o ambiciózní tým, který si vede velmi dobře. A já doufám, že budu k tomu budu schopen přispět pár dalšími dobrými výsledky. Najít tým s dlouhodobým a ambiciózním plánem není v tomto období snadné. Jsem hrdý na to, že ve mě věří a budu součástí týmu," prohlásil Trentin, jemuž se podařilo vyhrát už osm etap na Grand Tours. Z toho třikrát slavil etapový vavřín na Tour de France.

Reklama