Hlavní obsah

Cyklistika ano, politika ne! Stáj Trek suspendovala závodníka za vzkazy na Twitteru

Aktualizováno

Stáj Trek-Segafredo suspendovala mladého amerického cyklistu Quinna Simmonse za zveřejnění nevhodného vzkazu na sociálních sítích. Juniorský mistr světa v silničním závodu z loňského roku reagoval na Twitteru na kritický příspěvek nizozemské novinářky na adresu prezidenta Donalda Trumpa.

Foto: Sport.cz

Mladého amerického cyklistu Quinna Simmonse stály vzkazy na sociálních sítích angažmá u stáje Trek-Segafredo.

Článek

Cyklistická novinářka José Beenová napsala po předvolební debatě Trumpa s Joem Bidenem, že doufá, že pro její americké přátele "skončí tohle příšerné prezidentské období", a dodala: "Pokud mě sledujete a podporujete Trumpa, můžete jít."

Na to Simmons zareagoval vzkazem "Bye" s emotikonem mávající ruky s tmavou barvou kůže. Na cizí komentář "Zřejmě Trumpovec" odpověděl "Správně" se symbolem americké vlajky.

"Kontroverzní, štvavé prohlášení"

Tým Trek-Segafredo v následujících hodinách své rozhodnutí vysvětlil v prohlášení pro média. "Jsme organizací, která oceňuje inkluzivitu a podporuje rozmanitější a spravedlivější sport pro všechny sportovce. Podporujeme právo na svobodu projevu, lidé ale musí nést odpovědnost za svá slova a činy. Jezdec týmu Quinn Simons bohužel publikoval na sociálních sítích prohlášení, která považujeme za kontroverzní, štvavá a škodící týmu, profesionální cyklistice, jejím fanouškům a pozitivní budoucnosti, kterou, jak doufáme, pomáháme vytvořit. V reakci na to nebude (Quinn Simons) až do odvolání závodit za Trek-Segafredo," uvedla stáj.

Paradoxem je, že Beenová později svůj původní tweet odstranila a mladého závodníka se dokonce zastala. "Je mi z té situace strašně, pro Simmonse je hrozné, že zmešká své milované klasiky. Suspendaci bych nikdy nevolila," vzkázala.

Reklama

Související témata: