Hlavní obsah

Bikerka Czeczinkarová byla v eliminátoru na ME šestá

Česká bikerka Jana Czeczinkarová skončila na mistrovství Evropy horských kol ve švýcarském Monteceneri ve sprinterském eliminátoru šestá. Loňský titul z Brna obhájila Italka Gaia Tormenaová. V závodě mužů, který se jel bez české účasti, si vedl nejlépe Titouan Perrin Garnier z Francie.

Foto: Michal Červený

Česká bikerka Jana Czeczinkarová skončila na mistrovství Evropy horských kol ve švýcarském Monteceneri ve sprinterském eliminátoru šestá.

Článek

Mezi sedmnáctkou žen ve startovní listině bylo trio českých reprezentantek. Vedle Czeczinkarové, která skončila druhá v malém finále, se nakonec do desítky dostaly i celkově osmá Tereza Neumanová a devátá Karolína Bedrníková.

Tormenaová vyhrála finálovou jízdu o medaile před Švýcarkou Lindou Indergandovou a Němkou Marion Frombergerovou. Čtvrtá byla po stříbrech z předchozích dvou let Coline Clauzureová z Francie.

Loni druhý Perrin Garnier navázal na tituly z let 2017 a 2018. Druhý skončil Jeroen van Eck z Nizozemska a zkompletoval tak medailovou sbírku z eliminátoru na ME - v roce 2015 vyhrál, o dva roky později byl třetí. Obhájce loňského triumfu z Česka Francouz Hugo Briatta se musel tentokrát spokojit s bronzem.

Mistrovství Evropy horských kol v Monteceneri (Švýcarsko):
Eliminátor:
Muži:
1. Perrin Garnier (Fr.)
2. Van Eck (Niz.)
3. Briatta (Fr.)
4. Lüthi (Švýc.)
Ženy:
1. Tormenaová (It.)
2. Indergandová (Švýc.)
3. Frombergerová (Něm.)
4. Clauzureová (Fr.)
...6. Czeczinkarová (ČR)
8. Neumanová (ČR)
9. Bedrníková (ČR)

Reklama