Hlavní obsah

Vuelta zatím probíhá bez koronaviru v závodní "bublině"

Vitoria-Gasteiz

Cyklistická Vuelta může pokračovat podle plánu, aniž by ji narušil přetrvávající boj s pandemií koronaviru. Organizátoři před dnešní 7. etapou na trase Vitoria-Gasteiz - Villanueva de Valdegovia oznámili, že všechny testy na nemoc covid-19, které byly v pondělí během prvního volného dne závodu povinné, měly negativní výsledek.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Peloton Vuelty během etapy.

Článek

Pořadatelé třetí Grand Tour sezony provedli ve spolupráci s Mezinárodní cyklistickou unií uvnitř závodní "bubliny" celkem 684 testů. Vuelta se tak zatím nemusí zabývat problémy, které mělo v neděli skončené Giro d'Italia, z něhož musela kvůli nákaze odstoupit řada cyklistů a závod opustily i kompletní týmy Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma.

Letošní zkrácený 75. ročník Vuelty má za sebou zatím šest etap z celkových 18. Dnešní kopcovitá měří téměř 160 kilometrů. Po velmi náročném úvodu vévodí celkovému pořadí Ekvádorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) o 18 sekund před Britem Hughem Carthym (EF Pro Cycling). Ještě po sobotě vedoucí obhájce Primož Roglič ze Slovinska (Jumbo-Visma) je s půlminutovým mankem čtvrtý.

Reklama