Hlavní obsah

Boonen zahájil návrat po zranění výhrou, trénoval prý jako Rocky

AL CHOR

Po nevydařené loňské sezoně a operaci zraněného kolena vyšel bývalý mistr světa Tom Boonen vítězně z prvního spurtu v novém roce a vyhrál úvodní etapu závodu Kolem Kataru. Belgický cyklista si dnes po 144,5 kilometrech připsal již osmnácté dílčí prvenství v tomto podniku, který v minulosti třikrát vyhrál.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Belgický cyklista Tom Boonen

Článek

"Nespurtoval jsem skoro rok. Před pádem v závodě kolem Švýcarska jsem jel finiš naposledy na Tirreno-Adriatico," uvedl Boonen. Právě v tomto italském závodě loni v března naposledy vyhrál etapu.

Přes zimu trénoval podle svých slov jako Rocky. "Udělal jsem opravdu hodně práce. Poprvé snad za šest let jsem vážně poctivě makal na sprintech a rychlosti. Nevěděl jsem, co to udělá, a byl jsem na to celý zvědavý. To vítězství mi aspoň zvedne morálku. Je vidět, že jsem nepracoval zbytečně," pochvalovala si hlavní hvězda stáje Quick Step, kterou před sezonou koupil český miliardář Zdeněk Bakala.

Boonen se také oblékl do žlutého trikotu vedoucího jezdce, v kterém absolvoval první etapu vítěz prologu Nizozemec Lars Boom.

Cyklistický závod Kolem Kataru - 1. etapa (145,5 km):
1. Boonen (Belg.) 2:59:29, 2. Haussler, 3. Renshaw (oba Austr.), 4. Bennati (It.), 5. Brown (Austr.), 6. Flecha (Šp.) všichni stejný čas.

Reklama

Související témata: