Hlavní obsah

Kreuziger se po královské etapě v Portugalsku dostal na jedenácté místo

MALHAO

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil v závodě Kolem Algarve osmé místo v královské třetí etapě a posunul se průběžně na jedenáctou pozici. Na vítěze etapy a nového lídra Stephena Cummingse z Británie ztrácí celkově 34 sekund.

Foto: Sport.cz

Roman Kreuziger (vpravo)

Článek

Kreuziger, jenž si v Portugalsku odbývá svou premiéru v dresu týmu Astana, dnes dojel ve skupince s šestnáctisekundovým odstupem. Cummings byl nejrychlejší z pětice, která v závěrečném prudkém stoupání setřásla ostatní soupeře.

Třetí pozici dnes obsadil vítěz tohoto závodu z předchozích dvou let Alberto Contador a průběžně je už druhý. Španěla teprve den před startem očistil národní svaz po pozitivním dopingovém testu z loňské Tour de France.

"V cílovém kopci nastoupil nejdřív Contador, ale to jsem si hned sjel. Pak se zvedl Taaramäe, udělal malou díru a už jsem to nedokázal zlikvidovat. Jel jsem si nahoru svoje tempo, byla to taková malá časovka. Dá se říct, že jsem tu naší skupinku pořád tahal já. Byl v ní i Cummings, který nastoupil asi 600 metrů před cílem a ještě vyhrál spurt," uvedl na svém webu Kreuziger. "Jelo se mi dobře a myslím, že jsme se neztratili. Už jsem avizoval, že závod nejedu na pořadí, ale v první řadě je to pro mě dobrý trénink," dodal český cyklista.

Cyklistický etapový závod Kolem Algarve - 3. etapa (179 km):
1. Cummings (Brit.) 4:56:19, 2. Van Garderen (USA), 3. Contador (Šp.), 4. Taaramäe (Est.), 5. Martin (Něm.) všichni stejný čas, 6. Machado (Portug.) -6, ...8. Kreuziger -16, 68. Raboň (oba ČR) -3:52.
Průběžné pořadí:
1. Cummings 14:30:47, 2. Contador -6, 3. Martin -10, 4. Van Garderen -12, 5. Taaramäe -18, 6. Klöden (Něm.) -26, ...11. Kreuziger -34, 65. Raboň -4:17.

Reklama

Související témata: