Hlavní obsah

Slovák Sagan vyhrál šestou etapu Vuelty v režii Liquigasu

Mladý slovenský cyklista Peter Sagan vyhrál šestou etapu Vuelty a připsal si první triumf na závodech Grand Tour. V čele průběžného pořadí zůstal Francouz Sylvain Chavanel, který dnes dojel desátý se ztrátou 17 sekund.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Slovenský cyklista Peter Sagan se raduje z vítězství v šesté etapě Vuelty.

Článek

Závěr etapy dlouhé 197 km zcela ovládla stáj Liquigas, za kterou závodil do loňské sezony Roman Kreuziger. Čtveřice jezdců italského týmu spolu se Španělem Lastrasem z Movistaru se v ulicích cílového města Córdoby odpoutala od hlavního pole a ve finiši se utkali o vítězství.

Nejrychlejší byl jednadvacetiletý Sagan, který už dříve prokázal své spurtérské kvality etapovými triumfy na závodech Paříž-Nice, Kolem Romandie či Kolem Švýcarska. Rodák ze Žiliny přezdívaný Terminator projel cílem následován Lastrasem a týmovým kolegou Valeriem Agnolim. Třetí skončil další Ital a obhájce prvenství Vincenzo Nibali, jenž se posunul v celkovém pořadí na třetí místo a snížil svou ztrátu na Chavanela na 16 sekund.

"Chtěli jsme dostat Nibaliho ještě víc dopředu (kvůli bonifikaci), ale i tak to byl výborný týmový výkon," komentoval nadmíru úspěšný závěr Liquigasu Sagan.

Vuelta, cyklistický závod - 6. etapa Úbeda - Córdoba (196,8 km):
1. Sagan (SR) 4:38:22, 2. Lastras (Šp.), 3. Agnoli, 4. Nibali všichni stejný čas, 5. Capecchi (všichni It.) -3, 6. Fuglsang (Dán.), 7. Rodríguez (Šp.), 8. Bruseghin (It.), 9. Moncoutié, 10. Sylvain Chavanel (oba Fr.) všichni -17.
Průběžné pořadí: 1. Sylvain Chavanel (Fr.) 22:41:13, 2. Moreno (Šp.) -15, 3. Nibali -16, 4. Rodríguez -23, 5. Fuglsang -25, 6. Kessiakoff (Švéd.) -41, 7. Monfort -44, 8. Van den Broeck (oba Belg.), 9. Pardilla (Šp.) oba -49, 10. Bruseghin (It.) -52.

Reklama

Související témata: