Hlavní obsah

Jsem na zisk titulu připravený, říká rozhodně biker Kulhavý v on-line chatu Sport.cz

CHAMPERY

Elitní biker Jaroslav Kulhavý byl den před závodem sezóny hostem on-line chatu na Sport.cz. Největší favorit na zlato v sobotním cross country na mistrovství světa ve švýcarském Champéry v pátek odpovídal na dotazy čtenářů přímo z dějiště světového šampionátu.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý.

Článek

Kulhavý se jako první Čech stal vítězem Světového poháru v cross country. Triumf si definitivně pojistil v polovině srpna v Novém Městě na Moravě, už tehdy ale myslel na vítězství v závodě mistrovství světa. A zlatou chuť neztrácí ani po nepovedené týmové štafetě, při níž si narazil žebra. "Sice to pořád trošku cítím, ale omezení to není," přiblížil v jedné z odpovědí svůj aktuální zdravotní stav.

Organizátoři v Champéry připravili pro cross country technicky náročnou trať, na níž se zranila již celá řada závodníků včetně Terezy Huříkové, která musela se zlomenou klíční kostí dokonce na operaci. "Trať je náročná dost. Hlavně tím, že se na ní drží vlhkost a ty kořeny hrozně kloužou. Když na ně najedeš, často to s tebou dělá, co chce. Stává se to i těm nejlepším jezdcům, je to nevyzpytatelný," potvrdil Kulhavý.

Český závodník každopádně vnější okolnosti neřeší a soustředí se sám na sebe. "Jsem v pohodě, cítím se dobře. Všechno jde podle plánu. Jsem připravenej na zisk titulu, ale je to otevřený. Je tu spousta dobrých lidí a může se stát cokoliv," poznamenal v jedné z odpovědí.

Tlak necítí a o hlavních konkurentech, které si bude hlídat, má jasno. "Hlavně Švýcaři Nino Schurter, Florian Vogel, Španěl Jose Antonio Hermida a Julien Absalon z Francie. Tlak necítím, sezóna už splnila očekávání, takže jdu do závodu s čistou hlavou," doplnil jezdec amerického týmu Specialized Racing.

Šestadvacetiletý rodák z Ústí nad Orlicí je hlavním kandidátem na prvenství, pokud by při něm ale štěstěna nestála, přál by titul Španělovi Hermidovi. "Sice už má jeden z loňska, ale je to dobrej kluk," dodal se smíchem Kulhavý. Závod cross country mužské kategorie elite startuje v Champéry v sobotu v 16:30.

Reklama