Hlavní obsah

Kreuziger stále nemá jasno o účasti na MS, rozhodne se ve čtvrtek

PLZEŇ

Cyklista Roman Kreuziger se v úterý podrobil dalšímu vyšetření levé ruky, kvůli jejímuž stavu stále není jistý jeho start na probíhajícím silničním mistrovství světa v Kodani. Člen profesionálního pelotonu ze stáje Astana odložil definitivní rozhodnutí na čtvrtek, přičemž silniční závod v dánské metropoli se pojede v neděli.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger v dresu Astany.

Článek

Dnešní vyšetření magnetickou rezonancí potvrdilo, že ruka se po zlomenině člunkové kosti úspěšně hojí. Přesto se ale pětadvacetiletý Kreuziger rozhodne až ve čtvrtek po tréninku, zda na šampionát odjede. Sám ještě před týdnem přiznal, že bolest stále cítí.

"Musím vše ještě prokonzultovat s týmem, kterému jsem poslal výsledky vyšetření. A taky s ošetřujícími lékaři," vysvětlil Kreuziger na svém webu. "Vyšetření ukázalo, že jsme v léčbě zase o dva týdny dál. Ruka se hojí dobře, ale ještě to není úplně stoprocentní," uvedl.

Stále věří, že do Kodaně v pátek odpoledne odletí. "V tuto chvíli normálně trénuju, na kole jsem denně pět hodin i víc. Na ruce mám stále tu dlahu, se kterou bych musel startovat i v závodě na mistrovství světa, ale nijak moc mě neomezuje," ujistil.

Dlahu bude muset nosit ještě minimálně dva týdny. Ve start na šampionátu pevně věří. "V tuto chvíli to vidím tak, že do Kodaně pojedu, ale záleží, jak se k tomu postaví tým a lékaři. Proto jsem to rozhodnutí musel odložit," doplnil Kreuziger.

Reklama