Hlavní obsah

Závod cyklistů do 23 let na MS ovládli Francouzi

KODAŇ

Závod jezdců do 23 let na mistrovství světa v silniční cyklistice v Kodani opanovali Francouzi. Zvítězil Arnaud Demare před Adrienem Petitem, bronz získal Brit Andrew Fenn. Z trojice českých závodníků byl nejlepší Petr Vakoč na 15. příčce.

Článek

I přes několik pokusů o únik se závod rozhodoval po 168 kilometrech až v hromadném spurtu, v němž se dokázali trochu utrhnout oba Francouzi a cílem mohli projet s rukama nad hlavou.

"Snažili jsme se spolupracovat v posledním půl kilometru a pak už před sebe nikoho nepustit. Jsme hodně vyrovnaní. Od včerejška jsme to takhle plánovali a vyšlo to dokonale," řekl Demare po dojezdu televizní stanici Eurosport.

Vakoč dojel do cíle s hlavním polem mezi 87 závodníky ve stejném čase jako vítěz. Se ztrátou necelých dvou minut pak až za první stovkou dorazili Jakub Novák (103.) a Tomáš Koudela (110.)

Závod juniorek vyhrála Britka Lucy Garnerová, která se prosadila v těsném finiši před cílem 70 km dlouhé trati, kam dorazilo pohromadě 38 cyklistek. Dlouho se přitom zdálo, že by svůj únik mohly dovést k medailovému úspěchu Italka Rossella Rattová a Němka Mieke Krögerová, nakonec je však peloton pohltil a skončily v poli poražených.

Reklama