Hlavní obsah

Ronaldův agent objevil nový klenot. Tuší obří marketingový potenciál

Praha

Patří mezi fotbalové super agenty. Portugalec Jorge Mendes zastupuje kupříkladu největší superstar zelených trávníků krajana Cristiana Ronalda, který momentálně válí v Juventusu Turín. Mezi chráněnce čtyřiapadesátiletého rodáka z Lisabonu patří i trenér José Mourinho či hvězdný útočník Evertonu James Rodriguez. Teď majitel agentury GestiFute objevil nový klenot!

Foto: Deceuninck Quick Step/Getty Images

Portugalec Joao Almeida v růžovém dresu lídra italského Gira.

Článek

Ronaldo, který čerstvě pokořil na sociální síti instagram hranici 250 milionů sledujících, či trenérský mág Mourinho patří sice mezi největší klenoty Mendesovy stáje, ale nejsou zdaleka jedinými.

Agentura protřelého Portugalce se velice silně angažuje ve fotbalových klubech Wolverhampton Wanderers, AS Monaco či Atlético Madrid. Před časem se fotbalový superagent vydal i na neprobádanou půdu a podepsal kontrakt kupříkladu s Charlesem Leclercem, pilotem formule 1.

Foto: Handout, Reuters

Pilot F1 Charles Leclerc

Nyní se Mendes prostřednictvím své marketingové společnosti Polaris Sports rozhodl vstoupil do světa cyklistiky. Mezi jeho nové klienty budou patřit Joao Almeida z týmu Deceuninck Quick Step a Rubén Guerreiro z EF Education Nippo.

Pochopitelně nejde o náhodu. Oba borci jsou na seznamu vycházejících hvězd světa silniční cyklistiky. Zejména pak dvaadvacetiletý Almeida, který v loňském roce jezdil šestnáct dnů v růžovém trikotu lídra italského Gira. O čtyři roky starší Guerreiro ve stejném závodě ovládl jednu z etap, stal se králem soutěže vrchařů a po následném volnu prožil šílený konec roku, když při srážce s motoristou utrpěl zlomeninu klíční kosti.

Proč se Mendes rozhodl vstoupit na neprobádané území? Cyklistika při současné pandemii patří mezi stále více vyhledávanější volnočosové aktivity a portugalský agent tuší obrovské marketingové možnosti. „Uzavřeli jsme dohodu, jejímž cílem je optimalizovat obchodní perspektivu portugalských sportovců, kteří spolupracují s organizací Corso. Nepochybujeme, že půjde o plodné partnerství," uvedl Mendes prostřednictvím tiskové zprávy.

Oba cyklisté zatím patřili pod křídla agentury Corso, která zastupuje i vítěze Gira 2020 Tao Harta (Ineos) či mistra světa 2019 Madse Pedersena (Trek Segafredo).

Reklama