Hlavní obsah

Cyklista Kelderman má po střetu s autem zlomený obratel

Aktualizováno

Elitní nizozemský cyklista Wilco Kelderman utrpěl při střetu s autem během tréninku v Itálii zlomený obratel. Jeho nový německý tým Bora-hansgrohe oznámil, že třetí muž loňského Gira d'Italia má poraněnou páteř v hrudní oblasti. Operace není nutná, léčba by měla proběhnout konzervativně.

Foto: Twitter

Tři cyklisté elitní německé stáje Bora-hansgrohe utrpěli zranění poté, co se při tréninkové jízdě v Itálii dostali do kolize s autem.

Článek

Stejnou diagnózu se dozvěděl Keldermanův kolega Andreas Schillinger. Ten má zlomené příčné výběžky několika krčních i hrudních obratlů. Celkem se do nehody u jezera Garda zapletlo sedm jezdců Bory.

"Zhruba tři kilometry od našeho hotelu najednou vyjelo zpoza zdi SUV. Neměli jsme vůbec čas zareagovat," řekl německým médiím jeden z účastníků nehody Marcus Burghardt. Řidič vozu údajně nedal pozor na stopce. "Už jsem během kariéry zažil hodně nehod, ale tahle byla nejhorší. Všechno se událo strašně rychle," dodal sedmatřicetiletý Němec.

Devětadvacetiletý Kelderman do týmu kolem bývalého mistra světa Petera Sagana přišel před sezonou ze Sunwebu a měl by být kapitánem pro Tour de France. S poraněnou páteří se nyní bude zotavovat i z otřesu mozku.

Reklama

Související témata: