Hlavní obsah

Roglič vyhrál na závodu Kolem Baskicka úvodní časovku

Etapový závod Kolem Baskicka zahájil nejlépe slovinský cyklista Primož Roglič, jenž vyhrál dnešní úvodní časovku. Dvojnásobný vítěz Vuelty v ulicích Bilbaa na svého pravděpodobného největšího soupeře a krajana Tadeje Pogačara najel 28 sekund.

Foto: Profimedia.cz

Etapový závod Kolem Baskicka zahájil nejlépe slovinský cyklista Primož Roglič

Článek

Jednatřicetiletý Roglič zvládl trasu 13,9 km s dvěma stoupáními v čase 17:17. Lídr týmu Jumbo-Visma těsně o dvě sekundy porazil Američana Brandona McNultyho, třetí skončil Dán Jonas Vingegaard s odstupem 18 sekund. Ještě o deset sekund zpět byl pátý loňský vítěz Tour de France Pogačar ve stejném čase jako další favorit na celkové prvenství Adam Yates z Británie.

"Je fajn být zpátky, jsem moc spokojený," pochvaloval si vítězství Roglič, jenž si při dosud posledním startu v polovině března na Paříž-Nice při pádu v závěrečné etapě vykloubil rameno a přišel o celkové prvenství. "Zatím to byla jen první etapa, musíme zůstat soustředění i na další dny," dodal s vyhlídkou na zbylých pět etap náročného závodu kategorie WorldTour.

Časovka nevyšla českému šampionovi Josefu Černému, jenž na březnovém závodu Kolem Katalánska obsadil ve své silné disciplíně osmou pozici. Tentokrát dojel člen týmu Deceuninck-Quick Step na 45. příčce s odstupem 1:11 na Rogliče.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 1. etapa (časovka 13,9 km):
1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 17:17
2. McNulty (USA/SAE Team Emirates) -2
3. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -18
4. Foss (Nor./Jumbo-Visma) -24
5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates)
6. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) oba -28
...45. Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) -1:11

Reklama

Související témata: