Hlavní obsah

Po dlouhém čekání vyhrál Cavendish v Turecku podruhé za sebou

Alanya

Po dlouhém čekání na vítězství vyhrál britský cyklista Mark Cavendish na závodě Kolem Turecka druhou etapu za sebou a upevnil si celkové vedení. Bývalý mistr světa v úterý ovládl nejdelší etapu měřící 212,6 kilometru, když v hromadném spurtu v Alanyi stejně jako v pondělí porazil Belgičana Jaspera Philipsena. Díky bonifikaci před ním vede po třech etapách o osm sekund.

Foto: Profimedia.cz

Po dlouhém čekání na vítězství vyhrál britský cyklista Mark Cavendish na závodě Kolem Turecka druhou etapu za sebou. Jako vítěz etapy dostal i zajímavou odměnu.

Článek

"Pořád získávám zpět sebevědomí. Dneska už jsem si věřil víc. Vím, že mám na víc," řekl Cavendish, který v Turecku vybojoval první vítězství od února 2018.

V úterý přidal triumf s pořadovým číslem 148. O další úspěch může usilovat ve středu v etapě dlouhé 184 km do Kemeru, která by měla znovu svědčit spurtérům. "Bylo by to fajn získat pro tým další vítězství. Nemáme tu nikoho na celkové pořadí, jsme tu ve sprinterské sestavě," uvedl pětatřicetiletý člen belgické stáje Deceuninck-Quick Step.

Reklama