Hlavní obsah

Štybara do Tokia doprovodí Schlegel a Kukrle

Praha

Úřadující český šampion Michael Kukrle a jeho týmový kolega Michal Schlegel z formace Elkov Kasper doprovodí na olympijské hry do Tokia Zdeňka Štybara ze stáje Deceuninck Quick Step. Jedinou ženou v českém dresu na startu hromadného závodu bude Tereza Neumanová (Burgos Alimenta).

Foto: Deceuninck Quick Step

Zdeňka Štybara doplní v nominaci na Tokio Michael Kukrle a Michal Schlegel.

Článek

„Štybar bude kapitánem, má z našich kluků nejvíc zkušeností s takovými závody. V sestavě máme jednoho vrchaře a dva klasikáře, kteří nemají problém v kopcích. Sice to bude nesmírně těžký závod, ale určitě nejsme bez šancí. I ty největší velmoci budou moci postavit maximálně pět závodníků a v takovém počtu není nikdo schopen tvořit závod dlouhý 230 kilometrů," odhadoval Tomáš Konečný, trenér reprezentace.

V mužské nominaci by za normálních okolností figuroval v sestavě mistr republiky v časovce Josef Černý, který měl jet na olympiádě kromě časovky i silniční závod jednotlivců, ale závodník formace Deceuninck Quick Step účast odmítl.

„Tým s ním počítá na Vueltu. Před ní by měl absolvovat delší vysokohorské soustředění a olympiáda mu bohužel úplně nezapadá do programu. Bavili jsme se o jeho programu na Slovensku, oznámil mi svoji volbu jako prvnímu," vysvětlil Konečný, proč dostal důvěru Kukrle, který kromě titulu vede Český pohár a v mistrovské časovce dojel pátý.

Štybar byl při nominaci jasnou volbou, protože olympijský závod bere jako jeden z vrcholů sezony. Schlegel jako skvělý vrchař potvrdil formu při závodech Kolem Malopolska a Kolem Horního Rakouska, kde pokaždé vyhrál těžkou etapu a první dějství dokonce ovládl celkově.

V případě žen pojede Neumanová v Tokiu pouze závod s hromadným startem, protože pro časovku žen nemá Česko vyjeté účastnické místo.

Reklama

Související témata: