Hlavní obsah

Psala o tlaku ve sportu, hodiny na to olympionička zemřela

Wellington/Praha

Sportovní svět zasáhla šílená zpráva. Novozélandská dráhová cyklistka Olivia Podmoreová v pondělí tragicky zemřela, bylo jí teprve 24 let. Olympionička z Ria 2016 jen několik hodin před svým skonem zveřejnila na sociální síti Instagram příspěvek, ve kterém psala o psychickém tlaku v profesionálním sportu.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandská dráhová cyklistka Olivia Podmoreová na archivním snímku z mistrovství světa 2019 v Brisbane.

Článek

Podmoreová se nedostala do reprezentačního výběru pro nedávno skončené olympijské hry v Tokiu. Ještě loni ale závodila za Nový Zéland na mistrovství světa. Podle neoficiálních informací si sportovkyně v pondělí sáhla na život.

„Sport je tak úžasná věc pro tolik lidí. Je to boj, ale zároveň radost," psala Podmoreová v příspěvku na Instagramu, který už na sociální síti není.

„Nic nejde přirovnat k pocitu, který zažiješ, když vyhraješ. Stejně tak ale nejde nic přirovnat k pocitu, který zažiješ, když prohraješ, nekvalifikuješ se, nevyberou tě, zraníš se nebo když nenaplníš očekávání ostatních jako mít vlastní dům, vdát se a mít děti. A to vše kvůli tomu, že se snažíš sportu dávat vše," psala Podmoreová.

Legendy cyklistického sportu teď rodině závodnice vyjadřují hlubokou soustrast.

Reklama