Hlavní obsah

Osmnáctiletý cyklista zahynul při nehodě během tréninku

Bratislava

Při dopravní nehodě zemřel ve čtvrtek osmnáctiletý talentovaný cyklista a juniorský reprezentant Slovenska Róbert Nagy mladší. Slovenská média informovala, že k nehodě došlo v okolí Trenčína.

Foto: @ facebook Róbert Nagy

Róbert Nagy mladší.

Článek

Web zoznam.sk uvedl, že Nagy jel na kole ze svahu u motorestu Radar, když došlo k fatálnímu střetu s kamionem. „Při tréninku najel ve velké rychlostí na kámen, který ho odhodil doleva. Shodou okolností jel vedle Roba kamion, který ho hodil do zábradlí u silnice. Po nárazu měl roztržené plíce," uvedl jeden z funkcionářů klubu Slávia Trenčín Cycling Academy.

Funkcionář, jehož jméno web neuvedl, řekl, že pokud by byla dodržena 1,5metrová vzdálenost při předjíždění cyklistů, tak k tragédii nemuselo dojít. „Kamion jel tak stovkou a cyklisté 60 až 70 kilometrů v hodině," dodal funkcionář klubu.

Cyklista při pádu trefil zábradlí, které tam podle funkcionáře ještě před dvěma týdny nebylo. „Paradoxně, kdyby tam nebylo, Robo by možná ještě žil," konstatoval. Podle funkcionáře cyklisté jeli podle předpisu v řadě za sebou.

Foto: @ facebook Róbert Nagy

Róbert Nagy mladší

Tragickou nehodu potvrdila také mluvčí záchranářů Alena Krčová. „Navzdory maximálnímu úsilí už vyslaní záchranáři muži nedokázali pomoct," uvedla mluvčí. „Policie zahájila trestní řízení ve věci usmrcení," dodala mluvčí trenčínské policie Danka Adamíková.

Reklama

Související témata: