Hlavní obsah

Junior Kadlec si vyjel na dráze evropský titul v bodovacím závodě

Apeldoorn

Cyklista Milan Kadlec získal na dráhovém šampionátu v Apeldoornu titul juniorského mistra Evropy v bodovacím závodě. Daniel Babor skončil třetí v omniu mezi jezdci do 23 let a vybojoval druhý bronz. Ve středu skončil třetí ve scratchi.

Foto: @ facebook Matyáš Koblížek

Ilustrační foto.

Článek

Kadlec získal aktivní jízdou během závodu tři okruhy k dobru, navíc vyhrál dva bodované spurty a jednou byl druhý a jednou třetí. Syn stejnojmenného reprezentačního trenéra a bývalého dlouholetého úspěšného závodníka zvítězil před Francouzem Grégorym Pouvreaultem a Rusem Michailem Postarnakem, kteří rovněž získali na soupeři tři kola.

"Dařilo se mi nastupovat do dobrých úniků a získávat kola náskoku, byla to i moje předem stanovená taktika. Do posledního kola ale nebylo nic rozhodnuto. Pět okruhů před cílem jsme dali spolu s Francouzem rundu a pak jsem již jen doufal, že to dopadne," řekl Kadlec na webu cyklistického svazu. V Apeldoornu má za sebou také šesté místo v omniu a v neděli pojede madison s Matyášem Koblížkem, šampionem ze středečního vylučovacího závodu. "Myslím, že mi zbylo dost sil a docela si věříme," uvedl Kadlec.

Babor si zajistil bronz v omniu výborným výkonem v závěrečném bodovacím závodu, před kterým byl osmý. Před ním skončili jen Dán Matias Malmberg a Belgičan Fabio van den Bossche.

Anna Jaborníková byla čtvrtá v keirinu žen do 23 let.

Reklama