Hlavní obsah

Na silničním MS pojede sedmnáct českých cyklistů včetně Štybara, Vakoče, Černého a Kukrleho

Praha

Na mistrovství světa v silniční cyklistice, které se uskuteční od neděle v Belgii, se představí celkem 17 českých reprezentantů. Mezi muži elitní kategorie pojede silniční závod silné kvarteto v sestavě s Josefem Černým, Michaelem Kukrlem, Zdeňkem Štybarem a Petrem Vakočem. Černého čeká i časovka.

Foto: Instagram Deceuninck-Quick Step

Zdeněk Štybar, ilustrační foto.

Článek

"V nominaci je v podstatě to nejlepší, co bylo v danou chvíli k dispozici. Určitě můžeme myslet skoro ve všech kategoriích na hodně dobré umístění, což by byl výsledek v top 10. Medaile by byla úplně super, ale je to mistrovství světa, kde bude skvělá konkurence. K úspěchu je potřeba kromě formy i štěstí," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Tomáš Konečný.

V ženské kategorii elite bude naproti tomu hájit české barvy pouze jediná zástupkyně, kterou bude zkušená Jarmila Machačová. A startovat bude jen v silničním závodě, souboj s chronometrem bude bez české účasti.

"Nahlášené jsme měli čtyři závodnice, jenže Neumanová ukončila sezonu ze zdravotních důvodů a Nosková s Bajgerovou se rozhodly po mistrovství Evropy, že na svět jet nechtějí. Dál už nebylo kam sáhnout, ta díra za těmito čtyřmi je dost velká," vysvětlil Konečný.

Šampionát odstartuje v neděli časovkou mužů a pouze ve čtvrtek není z celého týdne na programu žádný boj o medaile. Vrcholem pak budou silniční závody s hromadným startem. V sobotu 25. září pojedou ženy, den nato pak MS zakončí závod mužů.

Nominace českých cyklistů na MS v Belgii:
Muži elite:
Josef Černý
Michael Kukrle
Zdeněk Štybar
Petr Vakoč
Ženy:
Jarmila Machačová
Muži do 23 let:
Daniel Babor
Pavel Bittner
Petr Kelemen
Tomáš Kopecky
Jakub Ťoupalík
Junioři:
Milan Kadlec
Matyáš Kopecky
Adam Seeman
Štěpán Telecký
Juniorky:
Gabriela Bártová
Julia Kopecky
Eliška Kvasničková

Reklama

Související témata: