Hlavní obsah

Bikerka Huříková byla sedmá na mistrovství světa

Bikerka Tereza Huříková obsadila sedmé místo na mistrovství světa v cross country a postarala se o nejlepší umístění českých žen v historii. Pro zlato si dnes v rakouském Saalfeldenu dojela olympijská vítězka Julie Bressetová z Francie, jež zvítězila s velkým náskokem před norskou legendou Gunn-Ritou Dahleovou-Flesjaaovou a Američankou Georgií Gouldovou. Třetí žena celkového pořadí Světového poháru této sezony Kateřina Nash skončila na 21. pozici.

Foto: Sport Invest

Bikerka Tereza Huříková - ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetiletá Huříková se dlouhou dobu pohybovala až za první patnáctkou. Ale i díky tomu, že si jako jedna z mála dokázala bez zaváhání a karambolů poradit s kluzkými pasážemi v lese, kde závodnicím znepříjemňovaly život kluzké kořeny, se od pátého z celkem šesti celých okruhů začala výrazněji posunovat vpřed a v nájezdu do závěrečného kola byla už osmá.

Ve finiši nakonec velmi těsně udolala Američanku Leu Davisonovou a ještě o příčku si polepšila. O dva roky mladší Bressetová završila vynikající sezonu, v níž dokázala vyhrát již olympijský závod v Londýně a skončila čtvrtá ve SP. "Je pro mě velmi těžké tomu všemu uvěřit. Cítila jsem se velmi dobře a díky zlatu z Londýna i velmi odpočatě. Jsem moc šťastná, byl to povedený závod," uvedla vítězka na tiskové konferenci.

Nash se dlouho pohybovala mezi první pětkou a i díky zvratům mohla pomýšlet na boj o medaili, ale i kvůli zdravotním potížím dojela až na začátku třetí desítky.

Mistrovství světa horských kol v Saalfeldenu (Rakousko):
Ženy (29,3 km):
1. Bressetová (Fr.) 1:32:25, 2. Dahleová-Flesjaaová (Nor.) -1:47, 3. Gouldová (USA) -3:12, 4. Süssová (Švýc.) -3:22, 5. Kalentěvová (Rus.) -3:23, 6. Spitzová (Něm.) -3:45, 7. Huříková -3:50, ...21. Nash -7:32, 49. Havlíková (všechny ČR) -3 kola.
Junioři (24,8 km):
1. Cooper (N. Zél.) 1:06:53, 2. Koretzky -2:17, 3. Carod (oba Fr.) -2:34, ...23. Stošek -7:21, 32. Vastl -8:48, 65. Fusek (všichni ČR) -1 kolo.

Reklama